Ryba w cieście

Ryba w cieście to dobry pomysł na obiad jak również na kolację. Ryby powinniśmy jeść jak najwięcej, zawierają one kwasy tłuszczowe Omega3. Ryby zapobiegają różnym chorobą, jakie zachodzą w naszym organizmie, dlatego zachęcam was jedzcie dużo ryb.  

Składniki:
  • 2 ryby ( płaty rybne )
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka 
  • 2 jaja 
  • cytryna 
  • sól, pieprz 
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, wbijamy jajka i wlewamy mleko, dokładnie mieszamy ( ciasto powinno być gęste ). Rybę skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem, zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Rybę podajemy z dowolną surówką.



Życzę Smacznego ;-) 

Udostępnij ten post

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz