Ptysie Faszerowane Pieczarkami




Ptysie faszerowane to wspaniała przystawka nadająca się na przyjęcia jak również na kolację. To szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka.


Składniki:
  • 1kg pieczarek 
  • 10 ptysi (wkładów ptysiowych) 
  • 20dag sera żółtego startego  
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz 
Przygotowanie:
Pieczarki obrać lub dobrze umyć i pokroić w talarki, kostkę jak kto woli. Masło rozpuścić w rondelku, wrzucić pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 10-15 minut, przyprawić solą do smaku. Puste ptysie przekroić na pół, jeśli nie możecie kupić ptysi można je zrobić samemu. Na spodnią część ptysia wykładamy pieczarki, posypujemy żółtym serem i przykrywamy górną częścią ptysia i wstawiamy do rozgrzanego (180 stopni)piekarnika ptysie aż do rozpuści się ser.

Życzę Smacznego :) 

Udostępnij ten post

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz