Parówki w cieście francuskim + filmik


Z ciasta francuskiego można przygotować wiele potraw, przystawek, ciast,ciasteczek. Ja proponuję  parówki w cieście francuskim jest to świetna przekąska na kolacje jak również różnego rodzaju przyjęcia czy też may niespodziewaną wizytę przyjaciół lub kogoś z rodziny. Parówki w cieście francuskim z dodatkiem sera żółtego są smaczne i proste w przygotowaniu zapraszam do zrobienia tej przekąski.

Składniki:
  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 8 parówek
  • 20 dag sera żółtego ( tarty)
  • 3 łyżki mleka
Wykonanie:

Parówki kroimy na pół.
Ciasto francuskie kładziemy na stolnicy lub dużej desce zdejmujemy papier i kroimy w kwadraty szerokości jednej połowy parówki.
Następnie na kwadrat kładziemy trochę sera żółtego i pół parówki zwijamy w rulon układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą sylikonową. Ciasto
 smarujemy mlekiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni pieczemy 15-20 minut.

Udostępnij ten post

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz