Z ciasta francuskiego można przygotować wiele potraw, przystawek, ciast,ciasteczek. Ja proponuję parówki w cieście francuskim jest to świetna przekąska na kolacje jak również różnego rodzaju przyjęcia czy też may niespodziewaną wizytę przyjaciół lub kogoś z rodziny. Parówki w cieście francuskim z dodatkiem sera żółtego są smaczne i proste w przygotowaniu zapraszam do zrobienia tej przekąski.
Składniki:
- 2 płaty ciasta francuskiego
- 8 parówek
- 20 dag sera żółtego ( tarty)
- 3 łyżki mleka
Parówki kroimy na pół.
Ciasto francuskie kładziemy na stolnicy lub dużej desce zdejmujemy papier i kroimy w kwadraty szerokości jednej połowy parówki.
Następnie na kwadrat kładziemy trochę sera żółtego i pół parówki zwijamy w rulon układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą sylikonową. Ciasto
smarujemy mlekiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni pieczemy 15-20 minut.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz