Kilka minut i obiad gotowy, a co na obiad. Zasługa smaku tej zupy to podsmażane warzywa i serek śmietankowy dzięki, któremu zupa jest gęsta i nie muszę używać śmietany do zaprawienia.
Zupa ta jest smaczna i łatwa w przygotowaniu. Serdecznie zapraszam do jej zrobienia.
Składniki:
- 40dag pieczarek
- 2 duże marchewki
- 1-2 pietruszki
- 2 podłużne serki śmietankowe
- 1 cebula
- makaron nitki
- 1-2 łyżki masła
- kucharek
- pieprz, sól
Pieczarki,marchew oraz pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy wodę (około 1 litra), wrzucamy serki topione i gotujemy aż się rozpuszczą.
Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy starte warzywa z pieczarki oraz cebulę wszystko razem dusimy.
Kiedy nam się wszystko poddusi to wrzucamy do wody z serkami i gotujemy pod przykryciem około10 minut. pod koniec gotowania doprawiamy przyprawami do smaku i
wrzucamy natkę pietruszki.Chwilę zagotowujemy.
Makaron gotujemy i wrzucamy do zupy.
Życzę Smacznego!!!
Link do filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=1V47gZob9oM
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz