Zupa pieczarkowa z makaronem + filmik


Kilka minut i obiad gotowy, a co na obiad. Zasługa smaku tej zupy to podsmażane warzywa i serek śmietankowy dzięki, któremu zupa jest gęsta i nie muszę używać śmietany do zaprawienia.
Zupa ta jest smaczna i łatwa w przygotowaniu. Serdecznie zapraszam do jej zrobienia.

Składniki:
  • 40dag pieczarek
  • 2 duże marchewki
  • 1-2 pietruszki
  • 2 podłużne serki śmietankowe
  • 1 cebula
  • makaron nitki
  • 1-2 łyżki masła
  • kucharek
  • pieprz, sól
Wykonanie:

Pieczarki,marchew oraz pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy wodę (około 1 litra), wrzucamy serki topione i gotujemy aż się rozpuszczą.
Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy starte warzywa z pieczarki oraz cebulę wszystko razem dusimy.
Kiedy nam się wszystko poddusi to wrzucamy do wody z serkami i gotujemy pod przykryciem około10 minut. pod koniec gotowania doprawiamy przyprawami do smaku i 
wrzucamy natkę pietruszki.Chwilę zagotowujemy.
Makaron gotujemy i wrzucamy do zupy.


 Życzę Smacznego!!!


Link do filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=1V47gZob9oM

Udostępnij ten post

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz