Jajka faszerowane + filmik


Jajka faszerowane to pyszna przystawka na święta imprezy jak również na kolację. Proponuję jajka faszerowane na trzy sposoby są smaczne, proste w przygotowaniu i szybko znikają ze stołu. zapraszam do ich przygotowania.

Składniki:
  • 10 jaj
  • 20dag pieczarek
  • 1 plaster łososia wędzonego
  • 2-3 łyżki serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz 
  • koperek do dekoracji
Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone jajka obieramy i przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka.

Farsz pieczarkowy:

Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W rondelku roztapiamy masło, wrzucamy pokrojone pieczarki i dusimy pod koniec duszenia solimy.
do uduszonych i przestudzonych pieczarek dodajemy kilka żółtek i rozgniatamy je razem z pieczarkami. Tak przygotowanym farszem wypełniamy jajka.

Farsz jajeczny:

Żółtka rozgniatamy w miseczce, szczypiorek drobno kroimy, dodajemy majonez, solimy,pieprzymy do smaku i wypełniamy jajka za pomocą rękawa cukierniczego.

Farsz z łososiem:

Serek śmietankowy przekładamy do miseczki dodajemy chrzan oraz drobno posiekanego łososia wszystko razem mieszamy i również za pomocą rękawa cukierniczego wypełniamy jajka dekorujemy koperkiem.

Życzę Smacznego!!!



Link do filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=C4WVcRZgdB0&t=17s

Udostępnij ten post

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz