Zapraszam na filmik https://www.youtube.com/watch?v=9JpmrN6qF94
Paszteciki drożdżowe z mięsem drobiowym po upieczeniu są mięciutkie i smaczne, super nadają się na przekąskę. Paszteciki podajemy na ciepło jak również na zimno z dodatkiem czerwonego barszczu.
Składniki:
- 1/2kg mąki
- 50g drożdży
- szczypta soli
- woda ciepła
- 1 jajko
- 1/2kg kurczaka (z rosołu)
- 1kg kapusty kiszonej
- 1 cebula
- sól, pieprz
- olej
Farsz:
-Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i mielimy w maszynce
-Kapustę obgotować
-Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju
Zmielone mięso przekładamy do miski, kapustę odciskamy z wody, kroimy nożem i dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy podsmażoną cebule, solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy.
Życzę Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz