Kotleciki rybne są smaczne i proste w przygotowaniu. Zachęcam do ich zrobienia.
Składniki:
- 1 filetów rybnych (dowolna ryba)
- 1/2 cebuli dużej lub 1 mała
- 1płaska łyżeczka przyprawy kucharek
- 5 łyżeczek mleka
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- natka pietruszki
- pieprz
- olej
Wykonanie:
Filety rybne kroimy w bardzo drobną kostkę przekładamy do miski, natkę pietruszki siekamy i dodajemy do ryby. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę również drobną, wbijamy jajko, dodajemy 1łyżkę bułki tartej pozostałe 2 łyżki zostawiamy do obtoczenia kotlecików. Następnie dodajemy mleko, kucharek, pieprz i wszystko dobrze wyrabiamy.
Z tak przygotowanej masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na małym ogniu. Usmażone kotleciki przekładamy na ręcznik papierowy, żeby obciekły z tłuszczu.
Kotleciki możemy podać z frytkami, ziemniaczkami z dodatkiem dowolnej surówki.
Życzę Smacznego!!!
Filmik https://www.youtube.com/watch?v=oiaFeLiHVUY&feature=youtu.be
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz